Dina Danish

Het werk van Dina Danish brengt de preoccupaties van de conceptuele kunst met taal en structuur samen met een interesse voor absurditeit, misverstand, foutieve vertalingen en bijgeloof.

De Frans Egyptische Danish nam deel aan de openingstentoonstelling van de Kusthall Oslo, I Must Say That at First it Was Difficult Work. Ze heeft recentelijk geexposeerd met een solo bij Jeanine Hofland Contemporary Art in Amsterdam en in een groepstentoonstelling bij Annet Gelink, ook in Amsterdam. Ze nam deel aan de tentoonstelling A Fantasy for Allan Kaprow in CIC Cairo, en voerde Kurt Schwitters’ Ursonata uit in het Cairo Paviljoen van de Amsterdamse Biënnale. Dina Danish studeerde in Cairo en San Francisco en woont in Amsterdam.

Dina Danish‘s work combines conceptual art’s preoccupation with language and structure with an interest in absurdity, misunderstanding, mistranslation and superstition.

The French Egyptian Danish took part in Kunsthall Oslo’s opening show I Must Say That at First it Was Difficult Work. Recently she has presented a solo exhibition at Jeanine Hofland Contemporary Art, Amsterdam and exhibited in a group show at Annet Gelink, Amsterdam. She took part in the exhibition A Fantasy for Allan Kaprow at CIC Cairo, and performed Kurt Schwitters’s Ursonata at the Cairo Pavilion of the Amsterdam Biennial. Dina Danish studied in Cairo and San Francisco and currently lives in Amsterdam.