Martijn van Calmthout

Martijn van Calmthout (Eindhoven 1961) is chef wetenschap en commentator van de Volkskrant. Hij studeerde natuurkunde in Utrecht en schrijft over de exacte wetenschappen. Hij publiceerde onder meer het biografische Einsteins Licht (2005) en Einstein in een Notendop (2008). Hij is een van de bedenkers van de BètaCanon (2009) – een project en boek dat vijftig onderwerpen behandelde die iedereen van de exacte wetenschappen moet weten – en samensteller van Brieven aan Darwin (2010). Van Calmthout presenteert maandelijks het live KennisCafé in De Balie in Amsterdam en is op vrijdagen te horen op HoeZo-radio van de NTR. Af en aan werkt hij aan de eerste biografie van fysicus en oorlogsheld Sam Goudsmit.

Martijn van Calmthout (Eindhoven 1961) is head of the science desk at de Volkskrant. He studied Physics in Utrecht and writes about the sciences. He published the biographical Einsteins Licht (2005) and Einstein in een notendop (Einstein in a nutshell) (2008). He is one of the authors of the BètaCanon (2009) – a project and a book covering fifty science subjects that everybody should know – and compiled Brieven aan Darwin (2010). Van Calmthout presents the monthly live KennisCafé in De Balie in Amsterdam and can be heard on fridays at HoeZo Radio by the NTR. Intermittently he is working on the first biography of physicist and war hero Sam Goudsmit.