Dr Ir Annemiek Cornelissen

Annemiek Cornelissen is ingenieur in de werktuigbouwkunde, maar haar belangstelling geldt vormontwikkeling en groei. Ze promoveerde in 2001 aan de Technische Universiteit Delft op de regelmechanismen van bloedvaten voor de doorbloeding van de hartspier. Na research in Berlijn en Rennes werkt ze nu als onderzoeker bij het nationale instituut voor wetenschappelijk onderzoek in Frankrijk (CNRS) in een natuurkundig laboratorium voor ‘complexe materie en systemen’ aan de universiteit Paris Diderot. In haar huidige onderzoek bestudeert ze de analogieën tussen het ontstaan van vertakkingspatronen in dode materie en die in levende, waarvoor ze de ontwikkeling van vasculaire netwerken in kippenembryos en kwallen bestudeert.

Annemiek Cornelissen is a mechanical engineer, but she is interested in the physical aspects of morphogenesis and growth. She graduated for her Ph.D. at the department of mechanical engineering at Delft University of Technology. For her Ph.D. thesis she studied the vascular control mechanisms for coronary blood flow. She continued her work in Berlin and the University of Rennes. Currently she works for the French National Center for Scientific Research (CNRS) at the laboratory Matière et Systèmes Complexes in Paris to study analogies between the genesis of branching patterns in dead matter and those in living tissue; with a special emphasis on the development of vascular networks in chickenembryo’s and medusae.