Knalpot

Knalpot laat zich niet eenvoudig beschrijven. Het duo bestaat uit Gerri Jäger op drums en Raphael Vanoli op gitaar – met daar omheen een warboel aan kabels, vintage synthesizers en drummachines. Hieruit ontstaat energieke muziek met elementen van electro, dub, post-rock, ambient en jazz. Een hybride mix van vele genres, zoals ze zelf zeggen. Een band met vele gezichten, wat ook blijkt uit de zeer verschillende podia waar ze optreden: van een oud kraakpand tijdens het Amsterdam Dance Event, North Sea Jazz tot inderdaad, Felix Meritis, op 30 november.

The character of the Dutch band Knalpot is hard to describe. The duo consists of  Gerri Jäger on drums and Raphael Vanoli on guitar, surrounded by vintage synthesizers, a sea of cables and drum computers. From this, music with elements of electro, dub, post-rock, ambient and jazz emerges. A hybrid mix of different genres, as they phrase it. Knalpot has many faces, which becomes clear when you look at the gigs they play: from an old squatted house during Amsterdam Dance Event to North Sea Jazz and yes, Felix Meritis on the 30th of November.