Nicoline Bovens

Nicoline Bovens (alt/mezzo-sopraan) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde masterclasses bij Jard van Nes, Robert Holl, Anthony Rolfe-Johnson en William Shimell. Ze behaalde het diploma UM solozang met een eervolle vermelding voor de uitvoering van het werk Circles van Luciano Berio.

Zij vervolgde haar studie bij Diane Forlano te Chicago. Ze was te horen in verschillende opera- en operetterollen, in o.a. Dido and Aeneas van Henry Purcell, Die Fledermaus van Johan Strauss en La vie Parisienne van Jacques Offenbach. Bij theatergroep Teneeter zong zij in de muziektheaterproducties Kasper Hauser en Repelsteel.
Naast haar werkzaamheden in het Groot Omroepkoor is Nicoline actief in het kamermuziekcircuit: ze gaf concerten met de Slagwerkgroep Den Haag (SDH), het Ivesensemble en het Calefax Rietkwintet. Met het ensemble Songcircle geeft zij concerten op het gebied van vocale kamermuziek, onder andere voor de Vereniging Vrienden van het Lied. Daarnaast is Nicoline Bovens regelmatig te beluisteren als soliste in oratoria.

 

Nicoline Bovens (alto/mezzosoprano) studied at the Royal Conservatory in The Hague and took masterclasses from Jard van Nes, Robert Holl, Anthony Rolfe-Johnson en William Shimell. She graduated brilliantly with a work by Luciano Berio, Circles.

She continued her studies with Diane Forlano in Chicago. She sang in several operas and operettas, in a.o. Dido and Aeneas by Henry Purcell, Die Fledermaus by Johan Strauss and La vie Parisienne by Jacques Offenbach. With theatre group Teneeter she performed in the music theatre shows Kasper Hauser and Repelsteel.
Apart from her work in the Netherlands Radio Choir Nicoline is active in chamber music: she gave concerts with the Slagwerkgroep Den Haag (SDH), the Ives Ensemble and Calefax Reed Quintet. With the ensemble Songcircle she gives concerts of vocal chamber music, amongst others for the Vereniging Vrienden van het Lied. Nicoline Bovens can also regularly be heard as soloist in oratoria.