Aziz Bekkaoui

Aziz Bekkaoui won vlak na zijn afstuderen in Arnhem een Grand Prix tijdens het Festival des Jeunes Stylistes in Hyères. Dit bracht Paco Rabanne ertoe Aziz te vragen zijn ontwerpen te showen als voorprogramma van Rabannes coutureshow in Parijs. Kenmerkend is Aziz’ liefde voor innovatie, vloeiende vormen en beweging. Niets is wat het lijkt. Aziz is wars van voorschriften, codes en hokjesgeest. Hij is de designer van de dans, de choreograaf van de mode. Voor Aziz bestaat vorm niet zonder inhoud, via zijn performancekunst kleedt hij ook graag de geest. De laatste jaren creëert hij performances en installaties in talloze musea en theaters, tot in het Guggenheim toe. In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs. Voor Unfolding Frogs kleedt hij danseres Heather Ware en presentator Floris Tilanus.

Aziz Bekkaoui won shortly after his graduation in Arnhem a Grand Prix at the Festival des Jeunes Stylistes in Hyères. This triggered Paco Rabanne to invite him to show his work as a prelude to Rabanne’s couture show in Paris. Typical for Aziz is his love for innovation, flowing forms and movement. Nothing is what it seems. Aziz defies prescriptions, codes and sectarianism. He is the designer of dance, the choreographer of fashion. For Aziz form does not exist without meaning, through his performance art he likes to dress the mind. Lately he has been creating performances and installatieons in countless museums and theatres, up to the Guggenheim. In 2007 he was awarded the art prize of the city of Amsterdam. For Unfolding Frogs he dresses dancer Heather Ware and host Floris Tilanus.