Christian Greco

Christian Greco is veeltalig. Hij moet wel, want hij bestudeert de Egyptische oudheid; hij beheerst als classicus dus onder andere Latijn en Grieks, noodzakelijk arabisch (dat hem helpt met Japanse collega’s te praten die het engels niet machtig zijn), zijn moedertaal Italiaans en Nederlands, want hij is sinds 2010 Conservator van de afdeling Egyptologie aan het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden.Hij haalde in Leiden ook zijn Masters Egyptologie, nadat hij Oude Talen, Archeologie en de geschiedenis van het Nabije Oosten had gestudeerd in Pavia.

Hij geeft bovendien Oude Talen op het Stedelijk Gymnasium in Haarlem.

Deputy field director. Curator of the Egyptian department of the National Museum of Antiquities, Leiden since 2010. Epigrapher at the Epigraphic Survey of the Oriental Institute of the University of Chicago in Luxor. Studied classical languages, archaeology and history of the Ancient Near East at the State University of Pavia. Studied Egyptology at the University of Leiden.