The Ambush Party

Ieder stuk van The Ambush Party ontstaat op het podium. Het kwartet blinkt uit in gevoelige stukken, met serene geluidsexperimenten. Als het al te sereen dreigt te worden, gaat één van de muzikanten geheid de pias uithangen. De slapstickhumor van The Ambush Party is verfrissend. Het kwartet vormt al jaren de voorhoede van de bruisende Amsterdamse impro-scene. Eind 2010 verscheen de titelloze eerste cd, wat gevierd werd met een optreden in het Bimhuis. Deze zomer maken ze hun debuut op het North Sea Jazz Festival. Speciaal voor Grow with the Flow bundelt The Ambush Party zijn krachten met trompettiste Sanne van Hek.

The Ambush Party: Oscar Jan Hoogland (piano), Harald Austbø (cello), Natalio Sued (tenorsaxofoon), Marcos Baggiani (drums)

Every piece by the Ambush Party is totally new. It evolves on stage. The quartet make exquisitely sensitive music. When things threaten to get too serene, one of the musicians will surely start obstructing. Their slapstick sense of humor is refreshing. Together they form the vanguard of the scintillating Amsterdam impro scene. At the end of 2010 their titleless first cd came out, celebrated with a concert in the Bimhuis (Holland’s most famous jazz and impro stage). This summer will yield their debut at the North Sea Jazz Festival. Specially for Grow with the Flow The Ambush Party team up with trumpeter Sanne van Hek.

The Ambush Party: Oscar Jan Hoogland (piano), Harald Austbø (cello), Natalio Sued (tenor saxophone), Marcos Baggiani (drums)

foto Maarten Kerkhof