Codecabinet #3 Unfolding Frogs

Een selectie uit de inzendingen voor het Codecabinet. Bekijk hier het volledige Codecabinet.

 

Mariëlle Tweebeeke

 

Beau van Erven Dorens

 

Judith de Zwart & Pedro Herman

 

Janette Warburton

 

Marijke van Oordt

 

Michiel Timmermans

 

Tamar Rubinstein

 

Arianna Betti, Marc van Kreveld en Bettina Speckmann

 

Bovenstaande inzendingen reageerden op de volgende vraag:

Ook deze editie vragen we u weer om een voorwerp mee te brengen voor ons Curiositeitenkabinet.
Het kan van alles zijn: een kunstvoorwerp, een volstrekt alledaags ding, iets uit het bos of van het strand: als het maar raakt aan ons thema.

Een woord is de naam van een begrip – en als zodanig is het ook een container: het bevat betekenissen, en alles dat die betekenis heeft, mag ‘erin’.
Een definitie probeert de grenzen van het begrip zo scherp mogelijk aan te geven. Het is als zodanig een talig gat: het scheidt de dingen die er doorheen kunnen van de dingen die er niet doorheen kunnen.
De portable hole is nog een stap ingewikkelder: want hoewel heel eenvoudig te begrijpen, is het ook onbestaanbaar.

“Wat doen we precies als wij de wereld met taal beschrijven? En hoe kunnen we praten over iets dat niet bestaat?” (Dit is de specialiteit van Dr Arianna Betti.)

BRING YOUR OWN URL
Wij zijn ook benieuwd naar uw web-associaties. Welke links, welke youtubefilmpjes geven weer andere interpretaties en voorbeelden van de gaten en de containers? We zien ze heel graag in de Leave a reply-box onder deze post! Dank u wel.

BRING YOUR OWN JELLY MOULD
Ten slotte: De leden van de Kring van Verzamelaars van Puddingvormen vragen zich af of u nog mooie oude vormen in de kast heeft. Zij willen die graag zien en voor u taxeren. Grijp deze kans!