Paleisje voor Volksvlijt wordt ondersteund door
Van den Berch van Heemstede Stichting

Met dank aan De Jonge Akademie (KNAW) en de Volkskrant

Home

Paleisje voor Volksvlijt, initiatief van beeldend kunstenaar Elena Beelaerts en ontwerper/illustrator Floris Tilanus, organiseert events waarin vermaak, kunst en wetenschap op een aanstekelijke manier bij elkaar worden gebracht, met onder andere bellenblazers, kwallen, koorddansers, wetenschappers, toneel, dans, muziek en een ezel.

 

#5 Handel en Wandel

In #5 Handel en Wandel brachten we met een tocht door Amsterdam een ode aan de vrijheid van denken en de vrijheid van ondernemen die de stad groot hebben gemaakt; het Paleisje voor Volksvlijt keerde terug naar het Frederiksplein.

 

#4 Me, My Flesh and I

Met #4 Me, My Flesh and I bracht Paleisje voor Volksvlijt een avond vol muziek en dans over de vraag of je samenvalt met je lichaam.

 

#3 Unfolding Frogs

Editie #3 was een ode aan Alan Turing, de man die de computer heeft bedacht, met de focus op code: Unfolding Frogs, Code in Life, the Universe and Everything.

 

#2 On Portable Holes

De tweede editie ging over gaten, en de vraag wat dat zijn: het gat in de grond dat Bugs Bunny zomaar opraapt en meeneemt, stiltes, (pudding-)tegenvormen, categorieën: On Portable Holes and Other Containers.

 

#1 Grow with the Flow

In 2010 startte het Paleisje voor Volksvlijt met #1 Grow with the Flow, een avond over de vormen van groei, in de buik van een zwangere vrouw, vlees, in organische en anorganische materialen. Er werden live zeven kwalletjes geboren en het experiment van de avond ontlokte het publiek een betoverd: ‘ooohhh…’.