Sanneke van Hassel

Sanneke van Hassel studeerde Theaterwetenschap en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Tot 2006 maakte ze tien jaar deel uit van toneelgezelschap ‘t Barre Land. In 2005 debuteerde ze met de verhalenbundel IJsregen, gevolgd door Witte veder (2007). Beide bundels werden voor verschillende prijzen genomineerd. In 2008 won Sanneke de BNG nieuwe literatuurprijs voor haar beide bundels. In 2010 maakte Sanneke van Hassel een weekend over het hedendaagse korte verhaal met schrijvers uit heel Europa en verscheen bij De Bezige Bij haar romandebuut Nest. In 2011 droeg ze bij aan het Nederlandse paviljoen op de biënnale van Venetië.

Sanneke van Hassel (1971) studied Cultural History and Theatre Studies at Utrecht University. Until 2006 she was part of theatre company t Barre Land. In 2005 she published her first book, a collection of short stories, IJsregen, followed by Witte veder (2007). Both books were nominated for several literary prizes. In 2008 Sanneke won the BNG Literatuurprijs for both titles. In 2010 she organised a weekend on the contemporary short story with authors from the whole of Europe. Also her first novel Nest came out. In 2011 she contributed to the Dutch pavillion at the Venice biennnial.

foto Bert Nienhuis